Originele Oyster en bijhorende Ottoman krijgen volledige make-over van witte skai naar zwart leder. Tijdloos stijlvol.

Klant:
Fotografe Ines De Haes
Project:
Vier stoelen uit de jaren '50 moesten worden gestoffeerd
Materialen:
Vilt, polystyreenschuim
Merk:
Herman Miller
Designer:
Ray Eames was een Amerikaanse artiest, ontwerper, architect en filmregisseur. Samen met haar echtgenoot Charles Eames en de Eames Office is zij verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw, waaronder de Eames Lounge-stoel.

Deze Oyster met bijhorende Ottoman transformeerden van een originele uitvoering in witte skai naar een nieuwe look in zwart leder. Een stijlvolle en tijdloze keuze.

De klant viel voor de mooie, bijzondere en zeer degelijke 'Hippiq leder' collectie van Vitelco Leather.

Hippiq is een chroomvrij, plantaardig nagelooid leer. Het gebruik van plantaardige looistoffen geven het leer het authentieke karakter, het zorgt er voor dat dit type leer juist gaat ‘leven’ bij gebruik. Hippiq is volledig aniline gefinished. Dit betekent met de meest natuurlijke uitstraling. Het heeft een natuurlijke korrel. Hippiq voldoet ook aan de criteria van metaalvrij leer.

Het verwerken en gebruik van leder vind ik altijd zeer speciaal. Ik doe het met respect en overtuiging. Leer is een zeer duurzaam product, het gaat vaak levenslang mee en wordt mooier door gebruik. De keuze van mijn leveranciers is daarin zeer belangrijk. Vitelco Leaher is één van hen. Na een bezoek aan hun leerlooierij, in Nederland, was ik overtuigd van hun product. Ze werken via het korte-keten-systeem. Dat vind ik zeer interessant en een meerwaarde.

Vitelco Leather: "Dankzij onze rol van ketenregisseur weten we exact waar onze kalfshuiden vandaan komen. Iedere huid is helemaal terug te traceren naar het individuele kalf. Van iedere huid kunnen we bij Vitelco Leather zelfs aangeven in welke stal het kalf heeft gestaan, wat de voeding was en in welke vrachtwagen het kalf is vervoerd. Omdat we snel schakelen tussen onze slachterij en onze looierij, en door de beperkte afstanden, kunnen we de stap van zouten en ontzouten overslaan. Dit is kostenbesparend en beter voor het milieu."

Klant:
MarinaMarina
Project:
Oyster en Ottoman
Stofkeuze:
Leder: Hippiq Black
Merk:
Vitelco Leather
Designer:
Pierre Paulin voor Artifort

Wil je een stoel of sofa laten stofferen? Neem contact op met Ann, professioneel stoffeerder.

Heb je een vraag voor Atelier Leerstof? Een project in stof of leder. Stuur ons een mail via info@atelierleerstof.be of laat het ons weten via onderstaand formulier:

Dank je, wij hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.