Anoniem zeteltje wordt gered van de container.

Klant:
Fotografe Ines De Haes
Project:
Vier stoelen uit de jaren '50 moesten worden gestoffeerd
Materialen:
Vilt, polystyreenschuim
Merk:
Herman Miller
Designer:
Ray Eames was een Amerikaanse artiest, ontwerper, architect en filmregisseur. Samen met haar echtgenoot Charles Eames en de Eames Office is zij verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw, waaronder de Eames Lounge-stoel.

'Toen een oude woning in onze straat leeggemaakt werd voor verkoop en het achtergebleven meubilair op de schop ging, konden we niet anders dan enkele stukken -waaronder dit zeteltje in bruin kunstleder- redden van de container.

Een anoniem doch kwalitatief zeteltje met karakter, en al veel langer dan wij bewoner van deze straat. Het had echter nog wat TLC nodig.

We bezochten eerder reeds het Atelier van Leerstof en wisten dat het zeteltje bij Ann in goede handen zou zijn vanwege haar toewijding in het vakmanschap met een ontwerpers-achtergrond. Kiezen uit een kwalitatief assortiment van stoffen was een luxe-probleem ...een groene tweed won onze voorkeur. Eigenaardig en tevens bijzonder aan het zeteltje was de volle reeks nageltjes in de rug. We kozen er dan ook voor om dit detail opnieuw te laten toepassen.

Momenteel heeft deze oudste bewoner van de straat een relatie met een andere oldtimer in ons interieur... een rode driezitter die tevens een logeerbed verhult. Misschien moeten we die ook maar even toevertrouwen aan verjongings-atelier leerstof?'

Tekst geschreven door Martine & Ick. Leuk om de achtergrond, de levensloop te kennen van een meubel. En de verhalen eindigen niet, integendeel ze gaan weer verder... Martine is zelf ook een ambachtsvrouw, zij heeft haar eigen weefatelier: 10spotting. Zeer de moeite waard om haar website eens te bezoeken.

Klant:
Ick & Martine/10spottingIck & Martine/10spotting
Project:
Anoniem zeteltje gered van de container
Stofkeuze:
Tweed van Bute
Merk:
Vintage vondst
Designer:
Ongekend

Wil je een stoel of sofa laten stofferen? Neem contact op met Ann, professioneel stoffeerder.

Heb je een vraag voor Atelier Leerstof? Een project in stof of leder. Stuur ons een mail via info@atelierleerstof.be of laat het ons weten via onderstaand formulier:

Dank je, wij hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.