Leerstof mocht vier jaren '50 stoelen opknappen voor een fotografe met een zeer uitgesproken smaak voor interieurdesign.

Klant:
Fotografe Ines De Haes
Project:
Vier stoelen uit de jaren '50 moesten worden gestoffeerd
Materialen:
Vilt, polystyreenschuim
Merk:
Herman Miller
Designer:
Ray Eames was een Amerikaanse artiest, ontwerper, architect en filmregisseur. Samen met haar echtgenoot Charles Eames en de Eames Office is zij verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw, waaronder de Eames Lounge-stoel.

"We hadden een jaar in de States gewoond. Toen we terugkwamen wilden we graag de sfeer van ginds, die typische 50ties en 60ties feeling, terugvinden in ons interieur. De mix met andere functionele meubels van de jaren '30 en later vonden we geen probleem. We zijn nooit echt op zoek geweest naar dat soort dingen: je komt ze tegen of niet.

Een 16-tal jaren geleden, op een zondagmorgen, toen we door de kleine straatjes van Brussel op weg waren naar de rommelmarkt, zagen we plots in een rommelwinkel deze stoelen gestapeld. We waren verkocht.

Het zijn originele zetelstoelen uit de jaren '50. De uitvoering was nog in origineel donkerrood kunstleder. De rugleuningen en de zittingen waren al een beetje beschadigd toen we de stoelen aankochten, en na al die jaren intensief gebruik begon er echt sleet op te komen. Bij Leerstof heb ik een uitgebreid gamma stoffen kunnen inkijken en zo de juiste kleur, die 50ties feeling in een prachtige natuurlijke stevige stof gevonden.

Ik heb geen moment geaarzeld om de investering te doen voor de restauratie. De stoelen zitten zo fijn en relax dat ik geen andere stoelen meer zou willen. De uitvoering is dan ook ongelooflijk ambachtelijk goed uitgevoerd, thanks to Ann. Ik kan alleen maar zeggen: sterk aanbevolen!"

Klant:
Bernaded DextersBernaded Dexters
Project:
Herstofferen van originele zetelstoelen van de jaren ’50
Stofkeuze:
Bloody Mary van Bute
Merk:
Registratie nr. 2178
Designer:
Made by Steelcraft Inc.

Wil je een stoel of sofa laten stofferen? Neem contact op met Ann, professioneel stoffeerder.

Heb je een vraag voor Atelier Leerstof? Een project in stof of leder. Stuur ons een mail via info@atelierleerstof.be of laat het ons weten via onderstaand formulier:

Dank je, wij hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.