Herstoffering van een grote Oyster lounge stoel, de originele fauteuil F157, van ontwerper Pierre Paulin!

Klant:
Fotografe Ines De Haes
Project:
Vier stoelen uit de jaren '50 moesten worden gestoffeerd
Materialen:
Vilt, polystyreenschuim
Merk:
Herman Miller
Designer:
Ray Eames was een Amerikaanse artiest, ontwerper, architect en filmregisseur. Samen met haar echtgenoot Charles Eames en de Eames Office is zij verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw, waaronder de Eames Lounge-stoel.

De grote Oyster lounge stoel, model F157, ontworpen door Pierre Paulin voor Artifort in 1959. Deze vroege editie van de gekende kuipstoel is groter en heeft het originele vernikkeld frame van de eerste generatie. Deze Oyster was in de Artifort collectie tot 1979.

De Oyster werd volledig gerestaureerd: gedemonteerd, gestript en geschuurd (verwijderen van oude mousse resten). Nadien weer opgebouwd, voorzien van de juiste lagen mousse en afgewerkt met stof uit de Savanna collectie van Kvadrat.

De stof Savanna van Kvadrat is ontworpen door de veelgeprezen Deense ontwerpers Aggebo & Henriksen. De ontwerpers mengen garens met contrasterende karakters om Savanna een elegante, verfijnde en individuele structuur te geven. In het textiel versmelten glanzende garens, matte garens en bouclé garens. Als gevolg hiervan heeft de stof een rijk, onregelmatig oppervlak, dat van dichtbij een opvallend spel van details geeft.

Klant:
MartMart
Project:
Herstoffering grote Oyster.
Stofkeuze:
Savanna van Kvadrat
Merk:
Grote Oyster
Designer:
Pierre Paulin

Wil je een stoel of sofa laten stofferen? Neem contact op met Ann, professioneel stoffeerder.

Heb je een vraag voor Atelier Leerstof? Een project in stof of leder. Stuur ons een mail via info@atelierleerstof.be of laat het ons weten via onderstaand formulier:

Dank je, wij hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.