Oude versleten oorfauteuil wordt blikvanger in het interieur.

Klant:
Fotografe Ines De Haes
Project:
Vier stoelen uit de jaren '50 moesten worden gestoffeerd
Materialen:
Vilt, polystyreenschuim
Merk:
Herman Miller
Designer:
Ray Eames was een Amerikaanse artiest, ontwerper, architect en filmregisseur. Samen met haar echtgenoot Charles Eames en de Eames Office is zij verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw, waaronder de Eames Lounge-stoel.

Enkele weken terug kwam er een vraag uit mijn geboortedorp Zoerle-Parwijs: 'Of ik eens kwam kijken naar een versleten oorfauteuil. Zodat ik mijn oordeel kon geven of het de moeite loont om hem opnieuw te bekleden?'

Dat deed ik met plezier. Enige tijd later stond ik voor een charmante oude oorfauteuil met houten armleuningen en mooie detailafwerking. Zeker de moeite waard om te herstofferen en daardoor te herwaarderen.

De klant koos een stof uit de collectie Savanna van Kvadrat. Savanna is een meubelstof die verschillende soorten garens en materialen combineert. De ontwerpers mengden garens met contrasterende karakters wat Savanna een elegante, verfijnde en individuele structuur geeft. Ze versmelten glanzende garens, matte garens en bouclé garens. Als gevolg hiervan heeft de stof een rijk, onregelmatig oppervlak, dat van dichtbij een opvallend spel van details onthult.

De nieuw gekozen look is een mooie eyecatcher in het interieur.

Klant:
DianeDiane
Project:
oude oorfauteuil
Stofkeuze:
Savanna van Kvadrat
Merk:
ongekend
Designer:
textiel ontworpen door de Deense ontwerpers Aggebo & Henriksen

Wil je een stoel of sofa laten stofferen? Neem contact op met Ann, professioneel stoffeerder.

Heb je een vraag voor Atelier Leerstof? Een project in stof of leder. Stuur ons een mail via info@atelierleerstof.be of laat het ons weten via onderstaand formulier:

Dank je, wij hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.