Kunst -en vliegwerk bij de restauratie van deze 'Zwitter' kever.

Klant:
Fotografe Ines De Haes
Project:
Vier stoelen uit de jaren '50 moesten worden gestoffeerd
Materialen:
Vilt, polystyreenschuim
Merk:
Herman Miller
Designer:
Ray Eames was een Amerikaanse artiest, ontwerper, architect en filmregisseur. Samen met haar echtgenoot Charles Eames en de Eames Office is zij verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw, waaronder de Eames Lounge-stoel.

Een héél verhaal deze kever: Bruno kwam bij Atelier Leerstof terecht nadat een vorige klant, Walter, zo enthousiast was over het vernieuwde interieur van zijn 1949 kever. Na inspectie, door collega kever-fanatici die ook bekend staan als ware sceptici, waren ze meteen verkocht: alles zat strak en oogde compleet origineel zoals dat hoort. "Atelier Leerstof had dat perfect in orde gebracht." Wat een geluk dat ik “leerstof” hierdoor onverwacht leerde kennen, aldus Bruno.

Dit is zijn verhaal: "Niets kon vermoeden dat ik zo snel daarop beroep zou moeten doen op Atelier Leerstof. Van het interieur dat ik al 30 jaar zo zorgzaam had bewaard op mijn zolder en in mijn pas gerestaureerde Zwitter kever wilde installeren bleek de achterzetel totaal niet te passen. Dit kwam ongelegen want ik had een trouwerij toegezegd dezelfde maand.

Zoals de nickname van deze heel zeldzame en kortstondig geassembleerde kever al laat vermoeden is deze Volkswagen een tweeslachtig geval dat een ongeziene overgang inluidde van de oerkever naar de moderne kever ... en dat in het jaar 1952. Het bewaarde interieur bleek voor deze kever echter te modern en de bekleding ervan moest te elfder ure nog worden overgezet op een ouder type zetelframes die met wat geluk op de kop konden worden getikt.

Deze kever verliet als eenvoudige standaardkever de montageband in de fabrieken van Wolfsburg, maar werd van een in België populaire chroomopsmuk voorzien en door invoerder D’ieteren afgeleverd aan de Brouwerij Wielemans-Wiels. Hij wisselde vervolgens wat van gedaante en eigenaars, maar vanaf ik hem in 1986 in handen kreeg begon ons heel lang verhaal van restauratie..

Dankzij het kunst -en vliegwerk van Atelier Leerstof raakten de zetels tijdig af en werden de deur -en zijpanelen keurig bekleed. Het leek of de auto net de montageband had verlaten, zo authentiek van buiten en nu ook van binnen.

Klant:
Bruno De WitteBruno De Witte
Project:
Restauratie interieur 'Zwitter Kever'
Stofkeuze:
Originele oude meubelstof.
Merk:
Zwitter Kever - 1952.
Designer:
zie tekst

Wil je een stoel of sofa laten stofferen? Neem contact op met Ann, professioneel stoffeerder.

Heb je een vraag voor Atelier Leerstof? Een project in stof of leder. Stuur ons een mail via info@atelierleerstof.be of laat het ons weten via onderstaand formulier:

Dank je, wij hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.