Alles relaxed en in balans!

Klant:
Fotografe Ines De Haes
Project:
Vier stoelen uit de jaren '50 moesten worden gestoffeerd
Materialen:
Vilt, polystyreenschuim
Merk:
Herman Miller
Designer:
Ray Eames was een Amerikaanse artiest, ontwerper, architect en filmregisseur. Samen met haar echtgenoot Charles Eames en de Eames Office is zij verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw, waaronder de Eames Lounge-stoel.

Oude Relax lounge stoel en de gekende Balans knie-zit krijgen een nieuwe outfit.

Voor beide stoelen zocht de eigenaar een nieuwe outfit in de collecties van Kvadrat.

Voor de Relax kwamen Henk en zijn dochter, die mee de stoffen mocht uitzoeken, terecht bij de Molly2 collectie van Kvadrat. Molly 2 is een meubelstof met een delicaat en eenvoudig uiterlijk, ontworpen door Åsa Pärson. Het textiel is gemaakt van 100% Noors kamgaren. Het is van nature gekleurd en ontleent zijn uiterlijk aan de manier waarop de garens zijn gemengd. De gekozen textuur past perfect bij de donkere lederen sofa's in de zitkamer.

Voor de Balans knie-zit vonden ze de juiste textuur ook terug in de Kvadrat collectie. Daar viel hun zin op de Hallingdal 65 collectie, een Kvadrat klassieker. Oorspronkelijk ontworpen door Nanna Ditzel in 1965, inmiddels het archetype van wollen textiel. Hallingdal 65 is gemaakt van wol en viscose: de wol zorgt voor een uitstekende duurzaamheid en flexibiliteit, terwijl de viscose glans en diepte aan de kleur geeft. Beide materialen worden geverfd voordat ze worden gesponnen, wat de rijke textuur van de stof benadrukt.

Klant:
HenkHenk
Project:
Balans & Relax
Stofkeuze:
Molly2 en Hallingdal 65 collectie
Merk:
Kvadrat
Designer:
Relax: Deense fabricant

Wil je een stoel of sofa laten stofferen? Neem contact op met Ann, professioneel stoffeerder.

Heb je een vraag voor Atelier Leerstof? Een project in stof of leder. Stuur ons een mail via info@atelierleerstof.be of laat het ons weten via onderstaand formulier:

Dank je, wij hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.