Op een brocantemarkt, diep in het Maasland, waar verder niet veel te vinden viel, vonden Wouter en Els een aantal jaren terug dit koppel stoelen.

Klant:
Fotografe Ines De Haes
Project:
Vier stoelen uit de jaren '50 moesten worden gestoffeerd
Materialen:
Vilt, polystyreenschuim
Merk:
Herman Miller
Designer:
Ray Eames was een Amerikaanse artiest, ontwerper, architect en filmregisseur. Samen met haar echtgenoot Charles Eames en de Eames Office is zij verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw, waaronder de Eames Lounge-stoel.

"Op een brocante markt, diep in het Maasland, waar verder niet veel te vinden viel, vonden we een aantal jaren terug dit koppel stoelen. Het houtwerk was nog prachtig, maar de kussens waren vuil, versleten en op verschillende plekken was de stof nog maar heel dun. Zo hebben die stoelen jarenlang op onze slaapkamer gestaan, tot we verhuisden naar een andere stad en naar een ander huis, één van de jaren ‘50. Hier kwamen de stoelen prachtig tot hun recht, maar het werd ook duidelijk dat de kussens zo niet meer mee konden.

Bij Leerstof vonden we de tijd en ruimte om rustig een stof te kiezen, in het vertrouwen dat Ann alleen met kwaliteitsvolle materialen werkt. Het resultaat overtrof onze verwachting. De stoelen hebben een nieuw leven gekregen, de afwerking is tot in de details met liefde en vakmanschap uitgevoerd.

Het was een uitdaging om de kussens zonder rits te maken, maar net dat typeert Leerstof, een ritssluiting zou net dat tikkeltje minder mooi zijn. Het is die initiële liefde voor het meubel in combinatie met een doorgedreven vakmansschap en zin voor afwerking, die van Leerstof een topatelier maken."

Klant:
Wouter & ElsWouter & Els
Project:
Stoelen uit het Maasland krijgen een nieuw leven
Stofkeuze:
Porla van Bogesunds
Merk:
Vintage
Designer:
Ongekend

Wil je een stoel of sofa laten stofferen? Neem contact op met Ann, professioneel stoffeerder.

Heb je een klassiek meubel, een uniek designstuk of kussens op maat die je graag wil laten herstofferen? In stof of leder. Laat het ons weten, en wij geven je meubel de zorg die het verdient.

Dank je, wij hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.