Deze 'Maine Coons' zijn de permanente bewoners bij 'Villa Samson'. Villa Samson is een unieke zorgfaciliteit, pal naast het UZ Brussel.

Klant:
Fotografe Ines De Haes
Project:
Vier stoelen uit de jaren '50 moesten worden gestoffeerd
Materialen:
Vilt, polystyreenschuim
Merk:
Herman Miller
Designer:
Ray Eames was een Amerikaanse artiest, ontwerper, architect en filmregisseur. Samen met haar echtgenoot Charles Eames en de Eames Office is zij verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw, waaronder de Eames Lounge-stoel.

Deze geweldig mooie 'Maine Coons' zijn de permanente bewoners bij 'Villa Samson'. Villa Samson is een unieke zorgfaciliteit, pal naast het UZ Brussel. Villa Samson is een geweldig mooie vzw waar ze genezing proberen te stimuleren door contact tussen mens en dier mogelijk te maken. In onze beestig leuke Villa kunnen gehospitaliseerde patiënten genieten van een moment met hun trouw huisdier. Voor patiënten die zelf geen huisdier hebben, is het een plek waar genezing wordt gestimuleerd via therapie met dieren. De Villa is een warme, huiselijke plek net naast het UZ Brussel.

Het stoffeerwerk moest uiteraard aangepast zijn aan de bewoners van het zorghuis: de 'Maine Coons' en 'Samson's. Het textiel werd hiervoor zorgvuldig uitgekozen. De keuze viel op een stof uit de Sunbrella collectie van VYVA-textiles. Deze stof is een door en door garengeverfd textiel, bacteriewerend, rot- en schimmelvrij én zeer eenvoudig te reinigen.

Het 'Villa Samson" project was een boeiende samenwerking met de Postgraduaat Opleiding PG21 van Thomas More te Mechelen. Deze opleiding is een postgraduaat - verbonden aan de professionele bachelor 'Toegepaste Architectuur' en de bachelor 'Interieurvormgeving'. Waarvan ik zelf ook oud-student ben. In deze nieuwe postgraduaat-opleiding gaan de studenten de uitdaging aan om hun ontwerp om te zetten in een concrete realisatie van het project.

Klant:
Villa SamsonVilla Samson
Project:
Stoffeerwerk op maat van dieren.
Stofkeuze:
VYVA fabrics
Merk:
Designer:
Project ontworpen door studenten van PG21 te Mechelen.

Wil je een stoel of sofa laten stofferen? Neem contact op met Ann, professioneel stoffeerder.

Heb je een vraag voor Atelier Leerstof? Een project in stof of leder. Stuur ons een mail via info@atelierleerstof.be of laat het ons weten via onderstaand formulier:

Dank je, wij hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.