Ontwerper Pierre Paulin heeft zeer mooie design klassiekers ontworpen. Deze drie ontwerpen zijn van zijn hand: de grote Oyster, de Orange Slice en bijhorende Ottoman.

Klant:
Fotografe Ines De Haes
Project:
Vier stoelen uit de jaren '50 moesten worden gestoffeerd
Materialen:
Vilt, polystyreenschuim
Merk:
Herman Miller
Designer:
Ray Eames was een Amerikaanse artiest, ontwerper, architect en filmregisseur. Samen met haar echtgenoot Charles Eames en de Eames Office is zij verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw, waaronder de Eames Lounge-stoel.

Deze set van drie originele designklassiekers zijn van de hand van ontwerper Pierre Paulin. In 1952 kwam hij als ontwerper in contact met de nieuwe techniek om hout te buigen. Deze techniek was de basis voor de stoel type F437, later gekend onder de naam 'Orange Slice'.

Ook de Grote Oyster is een zeer gekende klassieker van hem. Deze grote Oyster lounge stoel model F157, werd in 1959 ontworpen voor Artifort (Nederland). De Oyster was in de Artifort collectie tot 1979 en op verzoek bracht Artifort het ontwerp later opnieuw in productie.

Griet en Lodewijk hebben deze mooie erfenis zeer naar waarde ingeschat. Hun keuze om de meubels te laten herstofferen was snel gemaakt.

Ze kozen voor een uitvoering in Camel leder, wat de set van drie een extra speciale uitstraling geeft. Het resultaat van een volledige restauratie van deze geweldig mooie klassiekers geeft ze hopelijk weer een lang leven.

Klant:
Griet en LodewijkGriet en Lodewijk
Project:
Herstoffering in leder
Stofkeuze:
Velo collectie - Camel - volledig aniline gefinished
Merk:
Vitelco Leather - kalfsleder
Designer:
Pierre Paulin

Wil je een stoel of sofa laten stofferen? Neem contact op met Ann, professioneel stoffeerder.

Heb je een vraag voor Atelier Leerstof? Een project in stof of leder. Stuur ons een mail via info@atelierleerstof.be of laat het ons weten via onderstaand formulier:

Dank je, wij hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.